Ben jij student? Dan lees je hier meningen en dergelijke!

Als studenten hebben we het niet zo makkelijk als veel mensen denken. Bij de meeste mensen ontstaat nogal snel het beeld dat studenten lui zijn en heel de dag uit hun neus zitten te vreten. Nu zullen we niet ontkennen dat deze groep studenten zeker bestaat, maar er is ook nog zeker een andere kant van het verhaal. Daarnaast is het leven voor jongeren die nu nog op de middelbare school zitten helemaal lastig. Ze moeten een keuze gaan maken voor een studierichting en zijn daar misschien nog helemaal niet klaar voor.

studeren in de bieb

Je moet gaan nadenken over wat je later voor werk zou willen gaan doen en je bent nu waarschijnlijk alleen nog maar bezig met het volgens van vloggers, Spotify muziek luisteren en gamen.. Toch willen wij een verschil maken in het leven van deze groep door de Studenten Kieswijzer blog te beginnen. Op deze blog schrijven we berichten over diverse soorten beroepen en bedrijven zodat het voor jou een stuk eenvoudiger wordt om straks een keuze te maken. Maar ook voor studenten die al een keuze hebben gemaakt is dit een leuke blog om rond te handen. We plaatsen filmpjes, tips en nog veel meer om het zware leven als student door te komen 🙂

Daarnaast zul je persoonlijke verhalen / blogs gaan lezen van jongeren die een keuze hebben gemaakt om een bepaalde kant te kiezen met hun studie en hoe dat is bevallen. Onze doelstelling is ook om oud-studenten te benaderen die inmiddels aan het werk zijn. Zo proberen we alle kanten te belichten op deze blog zodat jij hopelijk een goede keuze kunt maken. Daarnaast moet er natuurlijk ook gewoon genoten worden, want zoals zoveel mensen zeggen; studeren is de leukste tijd van je leven! En daar zijn wij het absoluut 100% mee eens. Bekijk ook onderstaand filmpje van een groepje studenten in Utrecht (zeker een leuke stad om te studeren):