Hoeveel geld zijn mijn gouden sieraden nog waard?

Een groot aantal mensen heeft vaak niet eens door dat ze nog gouden sieraden ergens verborgen in een kastje hebben liggen. Bijvoorbeeld een oude ring of een oude ketting die soms al jaren niet meer is gedragen, is een van de meest voorkomende gevallen.

Stijging in de goudprijs

goudprijs per gramDe goudprijzen zijn de afgelopen jaren echter sterk gestegen, waardoor deze gouden sieraden alleen maar meer waard zijn geworden. Sieraden die niet meer worden gedragen en verder geen sterke emotionele waarde meer hebben, zijn ideale voorwerpen om in deze tijd te verkopen.

Het op dit moment voor jou waardeloze sieraad kan zodanig geld opleveren dat er veel nieuwe sieraden of andere voorwerpen van gekocht kunnen worden. Wilt u de goudprijs weten? Bekijk dan meer op: https://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram/

Economische crisis

De goudprijzen zijn sinds de wereldwijde economische crisis van tien jaar geleden sterk gestegen, wat voor goudbezitters goud nieuws is. De waarde van goud hangt af van de vraag van het moment naar deze waardevolle grondstof en kan dus van dag tot dag verschillen.

Echter is deze verandering op de korte termijn nooit heel significant, tenzij er sprake is van een schokkende gebeurtenis. In principe zal de goudprijs voor nu dus even gunstig zijn. Na een langere periode, bijvoorbeeld een maand of een half jaar, kunnen de kleine verschillen wel opstapelen en bijvoorbeeld leiden tot een sterke daling.

Daarom is nu het moment om je gouden sieraden te laten taxeren om precies te weten wat ze nou waard zijn. Dan kan je daarna zelf beslissen of je dit voldoende vindt om tot verkoop over te gaan.

Tagged with: