Nieuw waarde auto checken met kenteken

Wil jij ook meer weten over een bepaalde auto? Misschien wel even de nieuwwaarde checken van de auto van de buurman. Dat is natuurlijk wel leuk. Of even kijken hoeveel vermogen een auto heeft die je inhaalt in de file. Allemaal informatie is op te vragen op basis van het kenteken. Alle informatie die je maar wilt weten over de auto kun je bekijken via https://www.kentekencheck.net

Wat je op kunt vragen voor informatie

auto kenteken rdwWil je weten wat je allemaal kunt opvragen over een auto? Er zijn diverse zaken op te vragen over het voertuig bij de RDW, het instituut dat dit alles verzameld. In eerste instantie krijgt u inzage in de historische gegevens van het voertuig. Handig om deze gegevens te hebben. Zeker als je eens gaat shoppen voor een andere auto, kan deze informatie handig zijn. Zeker ook als je wilt onderhandelen. De gene met de meeste kennis wint de onderhandeling meestal, maak daar dus gebruik van.

Deze informatie gaat dus over het voertuig zelf, niet over de eigenaar. Vanzelfsprekend kun je niet vinden waar iemand woont op basis van zijn of haar kenteken. Die informatie is niet publiekelijk beschikbaar, uiteraard kan de politie hier wel bijkomen.

Met een app op de smartphone, kunt u tijdens een bezichtiging bij een nieuwe auto precies alle informatie online bekijken, zo weet u zeker dat de verkoper een eerlijk verhaald verteld. Zegt de verkoper bijvoorbeeld dat de auto maar 1 eigenaar heeft gehad en blijkt toch dat het er 3 zijn? Dan weet je dat je in de maling genomen wordt. Het internet maakt al deze informatie nu beschikbaar voor de consument. Handig natuurlijk, maak er dan ook gebruik van als je het nodig hebt!

Tagged with: