SEO in Rotterdam, een goede marketing strategie? 

Er zijn veel bedrijven die kunnen profiteren van lokale SEO Rotterdam. SEO is een afkorting van een Engels woord, maar in het Nederland hebben we het dan over zoekmachine optimalisatie. Ondernemers hebben nog wel eens het idee dat lokale SEO enkel interessant is voor fysieke locaties. Winkels en dergelijke. Er zijn echter zeker ook andere bedrijven die hier profijt van kunnen hebben. Bedrijven zonder fysieke locatie. Dit kan een dienstverlener zijn of bijvoorbeeld een volledig online bedrijf.  

SEO voor diensten

Er zijn ook bedrijven in de dienstverlening die hier veel aan kunnen hebben. Deze bedrijven leveren diensten op de locatie van de klant, bijvoorbeeld thuis. Denk bijvoorbeeld aan een elektricien. Wanneer iemand zoekt naar een elektricien, dan moet dit bij u thuis gedaan worden. Voor dit soort diensten op locatie wordt door uw klanten ook Google gebruikt. Een goede vindbaarheid kan dan ook zeker bijdragen aan meer telefoontjes en opdrachten. Het is een zeer interessante vorm van marketing. 

Het verschil tussen landelijke en lokale SEO is niet heel groot. Het doel van SEO is betere vindbaarheid in Google. Op lokaal vlak is er waarschijnlijk een stuk minder concurrentie dan op landelijk vlak. Dus dat kan zeker in uw voordeel werken. Minder concurrentie in Google zorgt over het algemeen voor snellere resultaten.