Sim only kan zorgen voor lagere maandlasten

Iedere maand wat minder uitgegeven is natuurlijk altijd welkom. De vaste lasten zijn vaak het eerste waar mensen naar kijken om iets op te besparen.

Toch is het ook wel een goed plan om eens naar je smartphone te kijken. De telefoonrekeningen van sommige mensen zijn gewoon echt enorm hoog. Het kan gelukkig goedkoper. Wil je weten hoe dit exact zit? Lees dan snel verder. Je kunt ook de Youfone app installeren om je bundel bij te houden en eventueel aan te passen.

Sim Only, dit is het

Je kunt al flink wat aflezen aan de naam. Sim only staat voor alleen een simkaartje. Je abonnement sluit je af bij een provider, maar dan zonder telefoon. Uiteraard is het ook mogelijk om er een telefoon bij te nemen of op afbetaling te kopen. Het bedrag wat je daar maandelijks voor moet betalen is hoger. Dit totale bedrag is dan opgebouwd uit de kosten voor het sim only abonnement en de lening voor het toestel. Maar als je dus zelf een smartphone aanschaft (of je oude nog een tijdje blijft gebruiken) dan hoef je dus alleen maar het sim only abonnement af te rekenen. En dat is een behoorlijke besparing.

Regel je eigen smartphone, dat scheelt met sim only

Je moet dus helemaal zelf een smartphone of toestel regelen. Een nieuw model smartphone kan flink in de kosten lopen. Het laatste nieuwe model is soms duurder dan een laptop. Kies je ervoor om je huidige smartphone nog even te houden dan hoef je geen nieuwe te kopen. Dat scheelt flink. Je kent misschien de Ruben Nicolai Youfone reclames ook wel. Best grappig!

Misschien is je scherm wel kaduuk of is je telefoon erg traag. Vaak kun je deze wel weer wat vlotter maken door een resette doen en alle software en apps te updaten. Wil je toch echt een nieuwer model telefoon hebben, dan is een refurbishedmobiel wellicht ook een idee. In plaats van een volledig nieuwe koop je daarmee een iets ouder model. En dat kan behoorlijk schelen.

Tagged with: