Tweedehands auto kopen? Doe een kenteken check

opel kentekenGaat u een nieuwe auto of een tweedehands auto aanschaffen? Dan zijn er veel verschillende opties waar u mee te maken heeft. Veel mensen kiezen tegenwoordig liever voor een jong gebruikte auto in plaats van een geheel nieuwe auto. Je hebt dan gewoon een wat betere deal. Doe jouw kenteken check via een website zoals https://www.kentekencheck.nu

Natuurlijk zijn er ook veel lease constructies beschikbaar voor mensen die graag een nieuwe auto willen rijden. Maar een tweedehands auto van een paar jaar oud is over het algemeen een goede deal. Voordat u een nieuwe auto gaat kopen, is het aan te raden om eerst een kenteken check uit te laten voeren. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.

Wat kunt u opvragen op basis van kenteken?

Er zijn diverse dingen op te vragen over de auto bij de RDW, het instituut dat dit alles verzameld. In eerste instantie krijgt u inzage in de historische gegevens van het voertuig. Maar ook de maten, het verbruik etc. Het gaat hier om de gegevens die geen persoonsgegevens bevatten, u kunt dus bijvoorbeeld niet zomaar de naam en het adres van de eigenaar van de auto achterhalen. Dat zou een beetje vreemd zijn en in strijd zijn met de huidige privacy wetgeving.

De gegevens die wel te bekijken zijn, zijn dus algemeen, denk aan het aantal eigenaren en wat het vermogen van de wagen is. Best leuk om eens te kijken hoeveel vermogen een mooie auto heeft die langs komt rijden op de snelweg. Ook is het leuk om te kijken of het wel helemaal klopt wat er op de auto zelf staat. Zo zijn er mensen die een labeltje van een hele grote motor op hun auto plakken om net te doen of ze een hele snelle auto hebben. Met een kenteken check prik je hier zo doorheen, want de informatie bij het RDW is de correctie informatie, wat er dan ook voor labels op de auto zelf mogen staan.

Tagged with: