Wat is wijsheid: collageen poeders of tabletten?

Zoals we weten inmiddels is collageen in heel veel verschillende vormen en maten te vinden. Denk aan crèmes, tabletten, poeder, sappen en veel meer. Toch is het voor veel mensen lastig om te bepalen wat wel of niet werkt en of je beter collageenpoeder of tabletten kunt kopen en daarom vertel ik je graag meer.

Verschil collageen poeders

Als je voor het eerst in je leven collageen gaat aanschaffen, dan zal je merken je dat er meteen een goot verschil zit in tabletten en poeders. Het is daarom belangrijk om dit verschil goed te weten, bijvoorbeeld welke vorm van collageen je het beste kunt innemen en welke dosering het meest resultaat geeft.

Beste collageen resultaat

Om het beste collageen resultaat te krijgen uit collageen wordt het aanbevolen om dagelijks 5 gram per dag te nemen.

Je zou dus dagelijks veel capsules nodig hebben om aan de aanbevolen dosering te komen. Met 5 gram collageen poeder heb je direct de juiste dosering binnen en dat is makkelijker.

Gehydrolyseerd collageen

Daarnaast is goed collageen poeder gehydrolyseerd collageen. Dit is dat het collageen afgebroken is in kleinere deeltjes en dit zorgt ervoor dat het collageen sneller in je bloed wordt opgenomen. Dit sluit ook weer perfect aan bij de dagelijkse hoeveelheid die jij nodig hebt. Ze zijn gelukkig van klein formaat en kunnen overal mee naartoe genomen worden. Gooi er daarom snel nog eentje in jouw tas en maak jouw mix jouw gezonde zelfzorg overal.

Winkel waar je collageen poeder of tabletten kunt kopen

Als je een kijkje neemt op een willekeurige supplementen winkel waar je collageen poeder of tabletten kunt kopen dan kom je vele verschillende eiwitpoeders tegen. Zeker bij verkopers die zich richten op de krachtsporters worden proteine shakes als de enige manier aangeprezen om makkelijk aan de benodigde eiwitten te komen maarja is dat wel zo.

Eiwitshakes zijn geen collageen poeder shakes of tabletten

In vrijwel alle gevallen zijn deze eiwitshakes geen collageen poeder shakes en gebaseerd op wei-proteinel en is het zo dat deze shakes je voorzien van eiwitten. Maar is het daaarom ook gezond om jezelf vol te gieten met melkpoeder drankjes? De mens maakt immers maar tot ongeveer zijn tweede levensjaar enzymen aan om de melk goed te kunnen verteren. Onze bloedeigen alvleesklier maakt alleen tijdens deze periode lactase aan, dit is het enzym om lactose te verteren. Als je moet kiezen tussen collageen poeder of tabletten vinden wij een poeder dus makkelijker. Bovendien zorgt collageen voor een stralende huid.