Welke muziek draai je in een winkel en hoe zit dat met de rechten?

Heb je zelf een winkel dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat je zoveel mogelijk omzet weet te genereren. Om hiervoor te zorgen is het van noodzakelijk belang dat je zorgt voor de juiste sfeer in de winkel. Alleen met de juiste sfeer zullen mensen langer binnen willen blijven.

Goede sfeer in winkel

muziek winkelWat is de beste manier om te zorgen voor een goede sfeer? Goede muziek draaien natuurlijk. Het beste is om muziek te kiezen die veel mensen leuk vinden om te horen.

Dit zal dus over het algemeen inhouden dat je bij de algemene hitlijsten uitkomt. Het is niet verstandig om een te specifiek genre te draaien bij muziek in winkel, tenzij jouw winkel hierop is gebaseerd natuurlijk. Ook raden wij je aan om het volume niet te hard te zetten, dit vinden de oudere klanten niet bepaald prettig.

Muziek rechten

Indien je ervoor kiest om muziek te draaien is het super belangrijk om goed te kijken naar de rechten van de muziek. Wanneer je jouw muziek streamt vanaf Spotify of vanaf een muzieksysteem weet je zeker dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Je betaalt namelijk al voor de dienst en zal dus voor de muziek betaalt hebben. Dit is echter anders wanneer je jouw muziek illegaal hebt gedownload. Hoewel de kans klein is dat ze er achter komen is het aan te raden om het legaal te doen en om altijd rekening te houden met het feit dat je moet betalen voor de muziekrechten.

Tagged with: